סמל סטטוס נוסף לבעלי הממון: שף אישי שמבשל ארוחות גורמה בווילה, ביאכטה או בפיקניק מפנק על חוף הים או במדבר ■ ואם נמאס לכם לצאת למסעדות היוקרה הרגילות, תוכלו גם לבוא לאכול קוויאר ופואה-גרה אצל השף בבית ■ השפים, מצדם, מרוצים: זה רווחי, מגוון את העבודה ומאפשר לחוש היצירתי להשתולל ■ מי הם הבשלנים האישיים? חלקם בררניים מאוד וחלקם כלל לא, אחדים יבואו אליך, ואחרים יספקו לא רק ארוחה אלא גם את הבית האישי שלהם ■ המחירים אמנם בשמים, אך הקופצים רבים: "זה אינטימי, נעים ובעיקר טעים מאוד", אומר אחד האנשים שעושה שימוש בפורמט, אך מבקש שלא להיחשף ■ טרנד בטוב טעם

רבים ומגוונים הם סמלי הסטטוס של האלפיון העליון: יאכטה, האמר, עוזר אישי, חופשות באיי סיישל ולעתים גם שף צמוד שמגיע הביתה. המחירים אמנם בשמים, אך הקופצים רבים. "זה אינטימי, נעים ובעיקר טעים מאוד", אומר אחד האנשים שעושה שימוש בפורמט, אך מבקש שלא להיחשף.

השפים, מצדם, מרוצים: זה רווחי, מגוון את העבודה ומאפשר לחוש היצירתי להשתולל. מי הם הבשלנים האישיים? חלקם בררניים מאוד וחלקם כלל לא, אחדים יבואו אליך, ואחרים יספקו לא רק ארוחה אלא גם את הבית האישי שלהם. לפניכם מגוון אפשרויות לאכול בפרטיות - מבלי לבשל.

המארח ארז שטרן, 35, הוא שף פרטי המארח בביתו. אצלו תקבלו לא רק ארוחת גורמה משובחת באווירה אינטימית, אלא גם בית מעוצב בשכונת בבלי בתל אביב. "יש הרבה שפים פרטיים, אבל הפורמט שלי יוצר בידול", הוא טוען. "זו הדרך שלי לתת שירות אחר לגמרי".

שטרן למד בבית הספר של פול בוקוז בליון שבצרפת ועשה סטאז' במסעדות ובבתי מלון רבים, בהם פרויקט הרפסודה של יואב איגרא באילת, מלון קינג דיוויד ומסעדת שונקה. מ-2001 הוא עצמאי. בתחילה ייצר עוגות וקינוחים למסעדות, ובשלוש השנים האחרונות הוא מארח אצלו בבית, החל מזוג ועד 12 איש.

עד היום עברו בביתו של שטרן מאות אנשים, ובהם צבי סטפק, רוביק רוזנטל ו"אנשים אחרים שקוראים עליהם ב-TheMarker". הפרופיל משתנה: יש שמחפשים את האינטימיות והפרטיות, יש שרוצים שיחה עסקית בלי יותר מדי אוזניים, יש מציעי נישואים שמחפשים מקום רומנטי ושקט (הבית רשם כבר 18 הצעות שכאלה) או סתם משפחה שלא רוצה המולה של מלצרים מסביב.

האורחים מגיעים בדרך כלל בשעות הערב ומתקבלים על ידי השף בסלון הקטן, עם מתאבנים ואפריטיף. אחר כך הם מתיישבים סביב השולחן, או על דלפק שממוקם ממש מול המטבח, וצופים בשף המכין את ארוחתם.

"אנשים באים בדרך כלל בגלל האוכל, אבל אני הערך המוסף", אומר שטרן. "ככל שהקבוצה קטנה יותר, כך האינטימיות אתי גדלה. אני אומר תמיד שמגיעים אלי זרים - ויוצאים חברים".

חשבתי שהם באים כדי להיות ביחד. למה הם צריכים אותך שם?

"אני הבמה והתפאורה, והלקוחות הם השחקנים ולעתים גם הקהל. הם יושבים מול המטבח הפתוח ורואים את ההכנות וההתייחסות היא מאוד קז'ואל. אני מבקש מהם שירגישו לגמרי בבית, והערב זורם לפי הדינמיקה שלהם. אם אני רואה שצריך לעזור - אני עוזר. למשל, אם יש שתיקות ארוכות אני יכול לזרוק רעיון לשיחה".

המחירים של שטרן ננקבים בשקלים, ונעים בין 250 ל-350 שקל לאדם, כולל מע"מ. הארוחה כוללת 10-15 מנות והתפריט נקבע מראש. שטרן מכין את הכל למעט הלחם, היין והגלידה.

למה אתה לא מבשל גם בבתים של אחרים?

"מי שעושה את זה הוא לדעתי ליצן. אני לגמרי לא מתחבר לז'אנר, מה גם שחלק מן הקולגות שלי לא מהססים לעשות דברים רעים מאוד, כמו להגיש מוצרים על סף פג תוקף כדי להוזיל את עלות הארוחה. אני לא עובד בשיטה הזו, אצלי הכל שקוף מאוד ונקי".

ומה עם הפגיעה בפרטיות שלך?

"אין לי כל בעיה עם אנשים שנכנסים אלי הביתה, להפך, אני מאוד נהנה. מדובר בסוג של הצצה הדדית. הלקוח מציץ לבית שלי, לתחום הפרטי שלי, ורואה איך שף חי ועובד, ומצד שני, אם יש משהו שאני אוהב זה לחטט בחייהם של לקוחותיי ולשמוע את סיפוריהם. זה אחד הדברים הכי מעשירים בעיניי. אני קורא לעצמי שף-פסיכולוג או שף-אנתרופולוג. אנשים מספרים לי איך הם חיים, מה הם אוהבים, אני מספר להם וכולנו נהנים".

איך אתה מגיב על הטענה שכשאתה עובד לבד אתה מפסיק להתפתח?

"אני לא מגיב. מדובר בשטויות".

כמה זמן תמשיך לבשל בבית?

"עד שיגיע המשקיע ויעזור לי לפתוח מסעדה".

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.