עוגת דבש אוורירית, בננות מקורמלות וגנאש שוקולד
כלים: תבנית קוגלהוף, מיקסר קיטצ'ן-אייד, ברנר גז
זמן הכנה: 30-40 דקות בסך הכל
זמן אפייה: 30 דקות
מספיק לכמות של 10 סועדים
החומרים לעוגת הדבש:
6 ביצים מופרדות
6 כפות סוכר
6 כפות דבש
6 כפות דבש
7 כפות קמח תופח
1 כפית קינמון
עוגת פאדג' שוקולד
כלים: תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ, מטרפה חשמלית או מערבל מסוג קיצ'נאייד, לקקן, שתי קערות ערבוב מזכוכית או קרמיקה המתאימה גם למיקרוגל
זמן הכנה: 15-20 דקות
זמן אפייה: 30-40 דקות
מצרכים:
400 גר' שוקולד
200 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
8 ביצים
70 גר' סוכר (כשליש כוס)
70 גר' קורנפלור או קמח
אופציה להעשרה: תמצית וניל / תמצית קפה
מתכון לפאי פקאן אמריקאי
כלים: תבנית אפייה קפיצית בקוטר 24 ס"מ, בגובה 5 ס"מ, מערוך, קערה, מערבל מזון עם וו לישה
מספיק לכמות אנשים: 10-12 אנשים
מצרכים לבצק:
250 גר' קמח לבן
קורט מלח
205 גר' חמאה לקוביות
55 מ"ל מים
למלית:
5 גר' מלח
7 ביצים
450 גר' סירופ תירס בהיר
תמצית וניל עם גרגירים
45 מ"ל וויסקי מסוג איכותי
75 גר' חמאה מומסת
290 גר' סוכר חום
340 גר' פקאן קלוף שלם וקלוי
מתכון לטארט פירות קיץ
כלים: 2 תבניות אפייה בקוטר 22 ס"מ, בגובה 2 ס"מ או תבנית עגולה מסולסלת בקוטר 26 ס"מ
מספיק לכמות אנשים: 8-12 אנשים
מצרכים לבצק:
300 גר' קמח תופח (כוס וחצי)
1 כוס סוכר
1 כוס שמן קנולה/סויה
3 ביצים
קורט מלח
1/2 כוס רסק תפוחי עץ
1/2 גביע שמנת חמוצה
1/2 כפית תמצית וניל
אפשרות: כף פרג טחון
שמן סויה /חמאה/תרסיס לשימון התבניות
3 כפות לערך של פירורי לחם לדיפון התבנית
לפרי: 1/2 ק"ג שזיפי שגיב טריים מגולענים חתוכים לחצאים (בעונת החורף אפשר להשתמש בשימורים שזיפים אך יש להקפיד לגלענם)
2 כפות סוכר
1 קפית קינמון
אפשרויות נוספות: פירות עונתיים כגון: דובדבנים (או משומרים) מגולענים, פירות אדומים (פטל /אוכמניות / חמוציות), חצאי/רבעי תאנים טריות חתוכות לאורך, פלחי נקטרינה (ללא גלעין) או אפרסק או חצאי מישמש טריים
לקישוט:
אבקת סוכר
רוצים לראות את סרטון ההכנה? הקליקו על "קראו עוד" ותוכלו לצפות בסרטון
עוגת גבינה-קינמון
כלים: תבנית: מלבנית (27X33 ס"מ) או תבנית עגולה (בקוטר 24 ס"מ)
זמן הכנה: 15-20 דקות
זמן אפייה: 45-50 דקות
מצרכים לתחתית:
250 גרם ביסקוויטים (הכי מומלץ עוגיות יין כשרות לפסח של מאפיית פפושדו)
125 גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר
3 כפות שיבולת שועל
1 כף קינמון טחון
מצרכים לגבינה:
750 גרם גבינה לבנה (עדיף 9% שומן)
3-4 ביצים (תלוי בגודלם)
200 גרם סוכר (כוס)
3 כפות קורפלור (או 80 גר)
1 כף תמצית וניל איכותי (עדיף כזו עם גרעיני הוניל)
2 יחידות שמנת חמוצה
קראמבל בננות
כלים: תבנית קרמיקה אובלית או עגולה, מערבל מזון בסגנון קיטשן-אייד, מחבת טפלון
כמות מספקת: 12-20 אנשים
מצרכים:
10-12 בננות שלמות בשלות
50 גר' חמאה
3-4 כפות סוכר
לבצק הקראמבל:
600 גר' (3 כוסות) קמח לבן
200 גר' חמאה מומסת
100 גר' סוכר
1 ביצה
קישוט: אבקת סוכר / קינמון טחון
בראוני שוקולד
כלים: תבנית: מלבנית (27X33 ס"מ), קערה לערבוב, מיקסר ידני או מערבל בסגנון קיצ'ן-אייד, לקקן
זמן הכנה: 15-20 דקות
זמן אפייה: 40-45 דקות
מצרכים:
220 גר' שוקולד
300 גר' חמאה
5 ביצים
550 גר' סוכר (2 ושלושת רבעי כוסות)
220 גר' קמח
חמאה/שמן לשימון התבנית
אופציה להעשרה: תמצית וניל / תמצית קפה
לקישוט: מלח ים גס / שוקו-צ'יפס מריר/לבן/אגוזי פקאן