Pin It

אם בעברה של תל אביב כעיר הלבנה היוו רחובות אלנבי, שינקין, נחלת בנימין ופלורנטין את המרכזים המסחריים בעוד שוק הכרמל, לוינסקי (למטה בסרטון של לונלי פלג) וכרם התימנים התוססים למרכזי מזון של העיר העברית הראשונה - כיום חל מהפך במדינת תל אביב שהתברכה במתחמים מסחריים בכלל וכאלו שמתמחים במזון בפרט. רבים מהם נפתחו והתפתחו בעשור הראשון של תחילת המילניום. ויש מי שיוסיפו: רבים מידיי ועמוסים לעייפה עד שלא נשארו קהלים שימלאו אותם ויוכיחו את נחיצותם. בדרך לסיור שווקים, אירגנו עבורכם את אלונה דניאל ששרה על על גגות תל אביב ואת אהוד בנאי לעומתה ששר על פלורנטין.

 

הראשון שהגדיר את עצמו כמתחם מזון סגור היה שוק האוכל בדיזינגוף סנטר המתקיים בימי חמישי ושישי בשבוע. אך לאחריו נפתח השוק המקורה שבמתחם הנמל של תל אביב. ובהפרש של מספר שנים התפתח השוק בנמל יפו ומתחם התחנה – שאינו רחוק ממנו (שניהם על חוף ימה של תל אביב). מדובר על תחנת הרכבת הישנה של ת"א ששופצה להפליא ושמרה על האוטנטיות שלה. אך בשלושת המתחמים הללו החסרונות הם גודלם העצום והקירבה לים-מה שגורם לגודש ועומס במבקרים בייחוד בימות החופש והקיץ, ומאידך לעזובה וקדרות בימי החורף.

יחד עם זאת ניתן לומר כי החלוץ במתחמי האוכל הוא דווקא זה הממוקם במרכז ת"א כלומר, בשדרות רוטשילד (והחלק המרכזי בו מרוכז בין ר"ח מזא"ה ועד רחוב הרצל. זהו איזור המשלב ומביים תחושה של שוק אורבני פתוח ומסעדות ייחודיות ומבודלות. גם הארכיטקטורה משחקת כאן תפקיד מרכזי, כאשר רוב הבניינים ברחוב נבנו על טהרת הבאוהאוס והזרם המודרני של שנות ה-20 וה-30 של המאה העשרים. גם שוק הפשפשים החל פורח כמנהל דיאלוג בין חנויות מחודשות (היפסטריות) חלקן על חורבות חנויות שנעלו שעריהן (בעיקר בעקבות הזדקנות הרוכלים) עם דגש על נוסטלגייה ומקומות בילוי המתכתבים עם השוק הפורח והצבעוני.

מחוץ לתל אביב תמצאו את מתחם הרצליה פיתוח שנותן מענה בשעות היום לעובדי ההיי-טק הרבים - ובערב לתושבי הסביבה, הנחשבים כאוכלוסיות חזקות ומבוססות (הרצלייה וכפר שמריהו, רעננה וכפר סבא).
אך החדש, הגדול והמאתגר שנפתח באמצע 2014 במחוזותינו הוא פרוייקט מתחם שרונה, המחולק לשני מתחמים עיקריים: גן הטמפלרים הכולל את המבנים שהוזזו בעבודות הנדסיות ממושכות וייחודיות לצורך שימור המבנים מחד ופיתוח דרכי גישה תחבורתיות מאידך, והשוק הגדול הממוקם מתחת למגדלי מגורים.
במהלך השנים נפתח גם מרכז מסחרי, בנוסף לכל אלה שהזכרנו שניסה כמובן "לגנוב" גם מהם לקוחות ותשומת לב הנקרא שוק האוכל - שרונה מרקט. מדובר על מתחם הגובל בשוק הסיטונאי לשעבר (שגם עליו בנתה חברת גינדי מתחם מגורים הכולל גם קניון גדול). ולא שכחנו את שוק צפון (באיזור רמת החיל) שנפתח ביוזמתה של מיכל אנסקי ורועי חמד.
רק הזמן והתבגרות קהל הלקוחות הפוטנציאלי יוכיחו אם יש באמת מקום לכל אותם מרכזי מסחר ומרכזי מזון. ויחד עם זאת אנחנו מריחים את הניסיון של מי מן הגורמים המשפיעים להעתיק (ולו במעט) ממתחם אוכל שנפתח לפני מספר שנים בניו יורק, בשם EATALY, ונהפך עם הזמן לזרוע קונגלומטית של שווקי אוכל בכל מיני ערים מרכזיות ברחבי ארה"ב ובעולם כולו. הבאנו לכם סרטון עם מרטה סטיוארט מתארחת אצל השף מאריו באטלי (אחד מהיזמים והבעלים שעומדים מאחורי EATALY) בשוק המיוחד הזה.

  

רוצים לדעת היכן הסינים העובדים באיזור המרכז עושים את הקניות שלהם? ואיפה ממוקמת הצ'יינה-טאון שלהם? ביחד עם השף-ארז שטרן, אנו מקיימים סיורי אוכל בשווקי המזון הפתוחים ומשלבים בהם סדנאות מזון על פי בחירת הקבוצה. בנוסף, השף ארז שטרן מארגן ומתכנן סיורים קולינריים באיזורים שונים בארץ וגם מתכנן עבור לקוחות טיולים לחו"ל.

הקדימו להזמין מקום בסיורים הקולינריים שלנו בטלפון 050-5852785 או הזמינו אירוע עם תפריט שוק השואב את השראתו של השף ארז שטרן מהשווקים הישראלים המרעננים והצבעוניים.

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.