ריזוטו פיטריות עונה

כלי עזר:  סיר שטוח (sauteuse). מחבת ברזל מסוג וואק להקפצה או מחבת טפלון, קרש חיתוך

מספיק לכמות אנשים:      8 אנשים

מצרכים:

כף ריזוטו פר אדם (לכן 8 כפות)

6 כפות שמן זית

בצל יבש קטן מקולף וקצוץ

שן שום קלופה וקצוצה

2 גבעולי טימין טרי

ציר ירקות או מים רותחים

2 סלסלות של פיטריות שמפיניון/ירדן/פורטבלו

או 400-500 גר' מיקס פיטריות

אופציות נוספות להעשרה:  גבינת שמנת

גבינת פרמזן מגוררת

יין לבן / שמפנייה

הוראות הכנה:

  • בסיר שטוח על אש בינונית מטגנים 3 כפות שמן הזית עם הבצל והשום הקצוצים יחד עם הריזוטו
  • מבשלים קלות על אש בינונית את הריזוטו, עד הזהבה קלה של כל המרכיבים, מוסיפים מים/ציר ירקות לאט לאט, תוך בישול ללא מכסה. ניתן לשלב או להחליף חלק מהנוזל ביין לבן.
  • בעזרת כף, מערבבים את הריזוטו מפעם לפעם עד לקבלת אורז רך "אל דנטה".
  • בינתיים, חותכים את הפיטריות (מומלץ להשתמש בכל המבחר שצויין) לקוביות של 1/2 ס"מ לערך
  • מחממים מחבת נפרדת ובה את 3 כפות שמן הזית הנותר, כשהמחבט והשמן חמים מקפיצים את הפיטריות. אפשר לתבל במעט יין לבן (לא חייבים), מלח ועלי טימן
  • מוסיפים את פיטריות המוקפצות אל הריזוטו
  • ניתן להוסיף את גבינת השמנת והפרמזן לקראת סוף ההכנה
  • הגשה: על צלחת פסטה אישית עמוקה, מניחים כף מלאה של הריזוטו, ומגישים
ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.