ריזוטו פיטריות עונה

כלי עזר:  סיר שטוח (sauteuse). מחבת ברזל מסוג וואק להקפצה או מחבת טפלון, קרש חיתוך

מספיק לכמות אנשים:      8 אנשים

מצרכים:

כף ריזוטו פר אדם (לכן 8 כפות)

6 כפות שמן זית

בצל יבש קטן מקולף וקצוץ

שן שום קלופה וקצוצה

2 גבעולי טימין טרי

ציר ירקות או מים רותחים

2 סלסלות של פיטריות שמפיניון/ירדן/פורטבלו

או 400-500 גר' מיקס פיטריות

אופציות נוספות להעשרה:  גבינת שמנת

גבינת פרמזן מגוררת

יין לבן / שמפנייה

אין כמו ירקות המייצגים את המטבח הים תיכוני. לכן בשילוב של בצק פריך טוב ועם בלילת רויאל עשירה ומפנקת, המתכון הזה לקיש חצילים ים תיכוני מסמל יותר מכל את הקשר שבין הדברים, והוא מתאים במיוחד לחג השבועות ולארוחות משפחתיות כתוספת פחמימתית או ירקנית. מתאים במיוחד לצמחונים שביננו.

rsz חצילים 1

כמות: 6-10 מנות לשתי תבניות

עזרים: 2 קערות עירבוב, 2 תבניות בקוטר 22 ס"מ

זמן הכנה: 30 דקות

זמן אפייה: 60 דקות

מצרכים לבצק:
225 גר' חמאה בטמפ' החדר
½כפית סוכר
½כפית מלח
1 ביצה
120 מ"ל מים
450 גר' קמח לבן

למלית:
1 חציל בינוני חתוך לקוביות (כולל הקליפה)
שמן זית לטיגון
150 גר' גבינה צהובה
3 ביצים
500 גר' שמנת חמוצה (2 גביעים)
1 כפית מלח
גבינת עיזים בשלה (בסגנון סנט מור או דומה), חתוכה לפרוסות

לרוטב העגבניות:
6 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות או שימורי קוביות עגבניות/מרוסקות
3 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
1 שן שום קצוץ
אורגנו/טימין/רוזמרין
מלח
סוכר
2 כפות רסק עגבניות/קטשופ

כמות:                6-8 איש
 
זמן הכנה:          10 דקות
 
זמן טיגון:           10-15 דקות
 
מצרכים:
2 תפוחי אדמה בינוניים
1/2 ק"ג קישואים שטופים וללא קצוות
1 בצל יבש קטן מקולף
1/2 אריזה אבקת אפייה
1 ביצה
3 כפות קמח תופח
מלח/פלפל
חופן עלי נענע טרייה קצוצה
 
שמן לטיגון

לרוטב היוגורט:
גביע יוגורט

1/2 גביע שמנת חמוצה
1 שן שום קטנה קצוצה
3 ענפי נענע קצוצה או שמיר קצוץ
מלח-לפי טעם

זהו מתכון מדרום צרפת המזכיר סוג של פיצה ומשלב בצק עלים עם טופינגז טיפה שונים ואחרים. קל להכנה ולכן מומלץ להגישו כשאורחים בלתי קרואים הגיעו לביקור.

כמות:                6 סועדים
 
זמן הכנה:          30 עד 45 דקות
 
זמן אפייה:         45 עד 60 דקות
 
מצרכים:
6          פרוסות מרובעות של בצק עלים מרודד, בגודל 10X10 ס"מ כל אחת
2-3       עגבניות בינוניות
שמן זית לזילוף
עלי טימין
מלח ים גס

לריבת הבצל:
2          בצלים בינונים חצויים ופרוסים דק
2          כפות שמן זית
2          כפות חומץ בלסמי
3          כפות סוכר לבן
            קורט מלח
            מעט עלי טימין

כמות:                12 סועדים
זמן הכנה:          30 דקות
זמן אפייה:         40-50 דקות
כלי אפייה:         תבנית פיירקס בגודל 30X35 או 27X33 ס"מ

                          סיר (סוטוז) שטוח לרוטב הבשמל, סיר 5 ליטר לרוטב העגבניות,

                          מרית ישרה להוצאת הלזניה מהתבנית.
 
מצרכים:
דפי לזניה לשתי שכבות בתבנית שנבחרה
 לרוטב בשאמל-תרד:
100 גר' חמאה
100 גר' קמח
2 כוסות חלב חם
מים חמים
2 גביעי גבינת קוטג'
מלח
אגוז מוסקט
300-400 גר' תרד קפוא (אפשר משני סוגים: טחון/עלים)
200 גר' גבינה צהובה מגוררת
לרוטב עגבניות:
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
6-7 עגבניות בינוניות-בשלות חתוכות לקוביות
או 1 שימורי עגבניות מרוסקות/קוביות (במשקל 800 גר')
1 כף אורגנו יבש
מלח/פלפל
2 כפות גדושות של קטשופ או רסק עגבניות

לייעוץ ופרטים נוספים

מלאו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו: 050-5852785

לידעתכם אנו משתמשים בעוגיות כדי לשפר את חווית הגלישה באתר שלנו. מעצם הגלישה באתר הנכם מסכימים לשימוש בקבצי עוגיה.