מלבד שתיית תה כחלק מטקס האפטרנון תה, אחת המנות הפופולריות והמוכרות מן המטבח הבריטי (שהודות לה, יש לשף ארז שטרן גם סדנא של המטבח הבריטי) העשוי מנתחי דג טבולים בעיסת בצק דלילה (בצק בירה כאפשרות) ומטוגנים בשמן עמוק חם, ומוגש עם תוספת של צ'יפס עשויים מתפוחי אדמה. לאוהבי האוכל הפשוט, ילוו את האכילה במיונז, קטשופ וחרדל. אך למי שרוצה להתאמץ מומלץ להגיש לצד הפיש&צ'יפס גם רוטב רמולד או רוטב צ'ימיצורי

כלים:               סיר לטיגון, קערה לבלילה, מטרפה, נייר עיתון, גליל של נייר סופג, כף ספיידר להוצאת המטוגנים מהשמן, מגש שטוח לצינון וספיגת השמן. 

כמות:              8-10 סועדים

זמן הכנה:         30-60 דקות

זמן בישול:        20-40 דקות

מצרכים:
1 ק"ג פילה דג מאיכות טובה, ללא עור ועצמות, חתוך לרצועות
לבלילת הציפוי:
3 ביצים
כוס קמח תופח
2 כפות קורנפלור
500 מ"ל בירה

גרידה מלימון אחד
מלח

שמן לטיגון עמוק

לצ'יפס:

תפוח אדמה חתוך לרצועות לטיגון כצ'יפס
שמן לטיגון עמוק
מלח

לליווי או תיבול: מיונז / קטשופ / חרדל

רוטב רמולאד כאלטרנטיבה:

כוס מיונז

6-8 פילטים של אנשובי קצוצים

חופן פטרוזיליה/טרגון קצוצה

2 כפות של צלפים קצוצים

פלפל שחור גרוס

גרידה ומיץ מלימון אחד

לגיוון הרטבים: הכינו מראש רוטב רמולד או רוטב צ'ימיצ'ורי לתיבול רצועות הדג

טוויסט: הכינו קונוסים מעיתון נייר כדי להכניס לתוכם את הצ'יפס ובנפרד את רצועות הדג המטוגן

הכנת רוטב הרמולד:

1. בקערה בינונית-קטנה יש לערבב את כל מרכיבי רוטב הרמולד מלבד מיץ הלימון. בודקים טעם ומתקנים לפי הצורך.

2. מוסיפים את הלימון תוך ערבוב קל לרוטב שבקערה, עד להגעת מרקם נכון.

הכנת הבלילה:

1. בקערה ובעזרת מטרפה, מכינים את ציפוי הבלילה ע"י עירבוב כלל המרכיבים.

2. מגיעים למסה שהיא יציקתית מחד ודלילה מספיק מאידך כדי שניתן יהיה לטבול את כל רצועות הדג ולמעשה לעטוף אותן בבלילה.

3. טובלים את הרצועות דג תחילה בקמח ואז בבלילה, ומטגנים בשמן עמוק שחומם מראש עד להזהבה קלה.

4. בעזרת כף ספיידר - מסננים ומספיגים השמן בנייר סופג שהונח על מגש הייבוש.

5. לבעלי יכולת עבודה, במקביל מטגנים בסיר אחר את התפוח אדמה לצבע זהוב (צ'יפס). מסננים. מניחים על נייר סופג וממליחים.

6. מכינים קונוסים של נייר עיתון וממלאים כמספר המנות/אנשים המוזמנים מחציתם בצ'יפס ומחציתם בדג המצופה-מטוגן

7. מגישים למרכז השולחן, יחד עם המיונז-קטשופ-חרדל או רוטב הרמולאד שהכנתם מראש.

אם אתם רוצים ללמוד איך לייצר צייפס בשלושה שלבים מהטובים ביותר, אני אישית ממליץ על השף האנגלי-יהודי הסטון בלומנטל בסרטון הבא.

 

אולי תתפלאו, אך האם ידעתם כי לבריטים שני המנונים לאומיים? האחד המאדיר את הראש המונרכיה (אלוהים נצור המלך), בעוד השני (נכתב ע"י הוברט פארי) קשור בירושלים ובישו שנקלע לאדמות ומדשאות אנגליה.  

בכל מקרה, נשמח לשמוע איך יצא לכם המתכון שלנו. התקשרו אלינו ודווחו או השאירו הערה הרובריקון למטה.

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.