credit: Kevin Lamarque for Reuters

נאומו של הנשיא דונלד טראמפ בסוף ספטמבר 2025 לאחר נאומו המסורתי של בנימין נתניהו באו"ם לאור פגישתם המשותפת בוושינגטון הבירה, היה טוויה גאונית של עיסקה שעוד רבות ייכתב ויסופר ואיך כל זה קשור לעולם האירוח והקולינריה?

photo credit: Nicolas Lobbestael and Mirazur Restaurant

sommelier בלעז, הוא מומחה בתחום היין, תפקידו כולל ייעוץ ללקוחות הבאים בשערי המסעדות, הוא מנהל את מרתף היין (במסעדות ובתי מלון המחזיקים באחד כזה) או את ארונות היין. עיקר תפקידו הוא התאמת יינות למנות בתפריט, והבנה מעמיקה של תהליך ייצור היין והיסטוריית היין. אף על פי שרבים יגידרו את תפקידו העיקרי של...

Image by upklyak on Freepik

ברבים מהסלוגנים הפירסומיים של בתי מלון תמצאו כיום, את המסר הבלתי מכירתי בעליל: "בית – הרחק מהבית", או "בית – רחוק מהבית", או בלעז Home – away from Home. לא פעם, המסר הזה חוזר על עצמו (מסר רפטטיבי). תמצאו אותו כלוגו משני מתחת ללוגו של רבים מהמלונות שמנסים לשכנע שהמלון שלהם הוא הכי טוב בעבורכם,...

photo credit: Evan Sung for Wine Spectator

מה משותף לרמזי גורדון, דניאל בולו, ז'אן-ג'ורג' וויינגכטן ואלן דוקאס? מעבר לתהילה העולמית ולשבחים הקולינריים שלהם כשפים מפורסמים? כולם קיבלו את ההחלטה האסטרטגית לפתוח מסעדות במלונות יוקרה, ולהרחיב את אימפריות ההסעדה העצמאיות שלהם ברחבי העולם.

icon credit: activesustainability.com

כשף וכמי שמבשל באופן יומיומי, ישנם רגעים במטבח שגורמים לי לעצור ולחשוב טיפה. לחשוב מי ברא אותנו ככה - בני האדם (עם קצת דימיון ומחשבה חופשית - כמו בשיר של ארז הלוי). זה קורה כשאני חותך למשל עגבנייה שטעמה מזכיר לי את הילדות, או כשאני רואה ערימת פסולת אורגנית שניתן היה להופכם לקומפוסט. כאנשי מקצוע...

כרדיט תמונה: לוי יצחק

מכירים את מחירון לוי יצחק? למי שלא מכיר...מדובר על מחירון בלתי תלוי ועצמאי למחירי מכוניות משומשות. מה שנקרא: יד שניה. אמינותו ודיוקו כל כך נחשבים בעיני כלל הסוחרים ברכבים בשוק הישראלי שהוא נהפך לשם דבר, למקצועי ולאוטוריטה בקביעת מחירים לרכבים ומכוניות. יש מי שיקראו למחירון של לוי יצחק: מונופול...

כפשוטו, הביטוי בשפה הצרפתית Arts de la table מתורגם בעברית ל"אמנויות שולחן האוכל", אף על פי שבפועל מדובר בהקשר רחב יותר מאופן סידור כלי האוכל שעל השולחן. זהו מונח טעון תרבותית, היסטורית וכמובן גם מבחינה אסתטית, המשקף את הגישה הצרפתית הייחודית לחיים הטובים, לרמת אירוח, לנימוסי שולחן, לבניית תפריט,...

photo credit: istockphoto

מכירים את הטרנד החדש בישראל של בתי קפה מושקעים ויפים? לא פעם, למרות ועל אף שהבעלים והצוות שנמצאים במקום ואמורים לתת הדגשים בנוגע לשירות איכותני, במציאות הם לא באמת "סופרים" את הלקוח. או הלקוח לא באמת מעניין אותם. אם אתם בעלי בית קפה? שימו לב לעצות שניתן לכם כאן.

photo credit: istockphoto

ישראלים רבים טועים לחשוב שאנו אלופי העולם בנטוורקינג. הרי אנחנו כל כך חבר'מנים, ישראלים רואים בעצמם אנשים חמים, מקושרים, מעורבבים זה עם זה, כל אחד במדינה יכול להגיע בתוך כמה טלפונים לכל בכיר בצבא, בממשלה או במגזר העסקי, לא כך?

מדוע האורחים במסעדות, לא באמת בוחרים את המנות לבד?  מחקרים רבים הבוחנים את נושא הבדידות האנושית, הזוגיות ואת רמת הצורך האנושי לקשרים סוציאלים רחבים גילו ומצאו כי יש קשר עמוק לצורך של הפרט לאי-בדידות ולסביבה אנושית תומכת. ענף המסעדנות הוא פלטפורמה אולטימטיבית למנעד רחב של פתרונות בהקשר...

הרשמו לניוזלטר שלנו

לייעוץ ופרטים נוספים

מלאו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו: 050-5852785

לידעתכם אנו משתמשים בעוגיות כדי לשפר את חווית הגלישה באתר שלנו. מעצם הגלישה באתר הנכם מסכימים לשימוש בקבצי עוגיה.