כמות:                6-8 איש
 
זמן הכנה:          10 דקות
 
זמן טיגון:           10-15 דקות
 
מצרכים:
3-4 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל יבש קטן מקולף
2 ביצים
1/2 אריזה אבקת אפייה
3 כפות קמח
מלח/פלפל

הכנה:
1. קולפים את תפוחי האדמה ומגררים אותם בפומפייה גסה. מגררים גם את בבצל. סוחטים היטב תפוחי האדמה והבצל המגוררים ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים קמח, ביצים, מלח, פלפל ואבקת אפייה. מערבבים היטב.
3. מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן. השמן צריך להיות חם, אך לא לוהט. אם מתחיל ל"עשן", מסירים מהאש וממתינים מעט לצינון השמן. מניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים מעט.

4. ממשיכים בהתאם לגודל המחבת. בודקים בזהירות ואם הלביבות מתחילות להשחים, הופכים לצידן השני. ממשיכים בטיגון עד להשחמה.
5. מוציאים, מניחים על נייר סופג. ממשיכים לטגן עד שנגמרת התערובת.
 
אפשרויות הגשה: יש מי שזורה אבקת סוכר. יש מי שמגישים עם קצפת יציבה משמנת או קרם פרש. יש מי שאוהב פירה תפוחי עץ מבושלים שיתאימו להגשה.

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.