-
-
קטגוריה: מטבח וקולינריה
סרטי קולינריה, תשוקה ואהבת האדם דרך האוכל. כשהמטבח עובר מן הצלחת אל המסך, הוא מגלה לנו משהו מעבר לטעמים ולריחות – הוא חושף רגשות, סיפורים, מסורות ויחסי אנוש. סרטי קולינריה – עלילתיים ודוקומנטריים כאחד – הם לא רק תיעוד של תבשילים מהבילים או צילומי תקריב של חומרי גלם כמו נימי שוקולד נמס. סרטי...
קראו עוד »
כרדיט: ענת ספרן
-
-
קטגוריה: אירועים והפקות
עבודה עם שף ארז שטרן שווה ומשתלמת. לארז יש את הרזומה, הניסיון והותק בתחום האירועים הפרטיים ובנוסף, הוא מוביל מקצועית את התחום ולכן אליו תפנו כאשר אתם רוצים להזמין שף לאירוע הפרטי שלכם. את ייחודו, תפריטיו, מטעמיו ורמת השירות והפינוק שמציע השף ארז שטרן זוכרים גם הרבה אחרי האירוע עצמו.
קראו עוד »
photo credit: FreePik
-
-
קטגוריה: עולם של חומרי גלם
גדלתי בבית שהיה מארח המון. גם בני משפחה וגם חברים. הוריי היו מה שנקרא: פאוור קאפל (power couple). הפעם הראשונה שטעמתי גבינת רוקפור היה בגיל 7 או 8, בבית הוריי כשאירחו בבתינו כמה זוגות חברים, אחרי ארוחת ערב שבת. אימי הייתה מכינה דיפ (מטבל) של גבינה לבנה עם גבינה בסגנון רוקפור (זה היה בשנות ה-80...
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: אירועים והפקות
יש משהו ברבעון השלישי של ההריון, חודש שישי ועד התשיעי. רגע לפני שהחיים מתחלקים ללפני ואחרי. רגע לפני שזוג הופך לשלישייה (או רביעייה, אם נספור גם את הכלב או החתול). רגע שבו הזמן עוצר מלנשום. רגע שבו הלב נמתח.
קראו עוד »
icon credit: activesustainability.com
-
-
קטגוריה: שירות, יעוץ ומה שביניהם
כשף וכמי שמבשל באופן יומיומי, ישנם רגעים במטבח שגורמים לי לעצור. זה קורה כשאני חותך למשל עגבנייה שטעמה מזכיר לי את הילדות, או כשאני רואה ערימת פסולת אורגנית שניתן היה להציל. כאנשי מקצוע בתחום המטבח, כאנשי שירות, כמנהלים ובעלי מסעדות – אנחנו לא רק מגישים אוכל. אנחנו מספרים סיפור.
קראו עוד »
photo credit: Riedel the wine glass company
-
-
קטגוריה: מיכשור למטבח
יש רגעים שכדאי לעצור בעבורם את הזמן. במיוחד אם מדובר על בין השמשות. הרגע שבו מוזגים יין באיטיות לתוך כוס קריסטל דקה, עדינה שקופה ובמקביל מבריקה. האור נבלע בנוזל האדום, מצלצל באורח אלגנטי בזכוכית הקלה, ויש תחושה כזו שמגיעה מהבטן – שהרגע הזה שייך למשהו אחר. כמעט טקסי.
קראו עוד »
כרדיט תמונה: לוי יצחק
-
-
קטגוריה: שירות, יעוץ ומה שביניהם
מכירים את מחירון לוי יצחק? למי שלא מכיר...מדובר על מחירון בלתי תלוי ועצמאי למחירי מכוניות משומשות. מה שנקרא: יד שניה. אמינותו ודיוקו כל כך נחשבים בעיני כלל הסוחרים ברכבים בשוק הישראלי שהוא נהפך לשם דבר, למקצועי ולאוטוריטה בקביעת מחירים לרכבים ומכוניות. יש מי שיקראו למחירון של לוי יצחק: מונופול...
קראו עוד »
photo credit: Emmanuel Codden
-
-
קטגוריה: תזונה ובריאות הגוף
כשאנחנו מדברים על אוכל, אנחנו לא מדברים רק על קלוריות, ויטמינים, מינרלים וערכים תזונתיים – אנחנו מדברים גם על זיכרון. על סבתא עם ההרגלים של אפיית חלה בכל שישי, על סיר ממולאים שמתבשל על הגז, ועל מרק עוף שידענו לזהות רק לפי הריח שכיסה את הבית.
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: עולם של חומרי גלם
מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר? שרים שואלים אריק איינשטיין ושלום חנוך.... והתשובה של רובינו לא צריכה להפתיע: רובינו בישראל, שותים כוס קפה על הבוקר! אז מבין משקאות הקפה, אספרסו הוא כמובן סוג הקפה הנפוץ ביותר בעולם. האספרסו הינו קפה שחור חזק, בדרך כלל טחון במקום - בבתי הקפה. משקל כל מנה 5.5 גרם אשר...
קראו עוד »
photo credit: Ekrem Canli
-
-
קטגוריה: המלצות והרפתקאות בחו"ל
השם "דרך המשי" מעורר מיד דימויים של שיירות נוודים וגמלים (כמו ב"שיר אהבה בדואי" בלחנו של יצחק קלפטר בביצועם של דויד ברוזה ויעל לוי) חוצות מדבריות אין-סופיים, סוחרים סיניים עם מגילות משי עדינות, ושווקים צבעוניים עמוסים בכל טוב של תבלינים, קטניות ופירות יבשים. אך מעבר לרומנטיקה ההיסטורית, דרך המשי...
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: מטבח וקולינריה
למרות שלא הכרתי לעומק את סבי מצד אימי (אברהם יחזקאלי) שהלך לעולמו בהיותי בן שלוש, סבתי ואימי – הן אלו, שהצליחו להטמיע בי את רוחו המקצועית ששאפה לשלמות ולמיקוד בעשייה המקצועית. הוא היה לצלמן ירושלמי מוכר וידוע (התמחה בצילום פורטרטים וצמחי ארצנו). כמוהו – כמוני אני מוצא שחשיבות האוכל העולה על...
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: אירועים והפקות
פוד פורן (Food Porn) היא לא רק הגדרה מילונית לאניני טעם, אלא תופעה ויזואלית שהפכה לחלק בלתי נפרד מהתרבות הקולינרית בעידן המודרני. בעידן שבו כל מנה או ארוחה יכולה להיות כוכבת אינטרנט, בעזרת הרשתות החברתיות.
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: המלצות והרפתקאות בחו"ל
אחד מהביניינים המהווים את המורשת האדריכלית של העיר ירושלים, הוא מלון פאלאס. מדובר בבניין שנבנה בירושלים בין השנים 1928-1929 על פי תוכניות של האדריכל נחאס ביי. הבניין ממוקם אל מול בריכת ממילא ובית הקברות ממילא בשולי גן העצמאות.
קראו עוד »
photo credit: beinspired.au
-
-
קטגוריה: מטבח וקולינריה
בעשור האחרון יש נטייה לעוסקים בענף ההסעדה והמזון לשאול: לאן פניה של המסעדנות? האם יש עדיין מקום לפורמליות של הפיין דיינינג, או שמא דווקא הקז'ואל דיינינג, סוג ההסעדה הנחשב לכזה שפחות מחייב, משתלט על הצלחת?
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: אירועים והפקות
מסיבת תה היא אירוע בו המשקה המרכזי המתלווה לכיבוד הוא משקה התה. במקור מדובר על קונספט שמקורו באנגליה הויקטוריאנית. מסיבת תה נערכת לרוב בין השעות שלוש אחר הצהריים עד שש לפנות ערב.
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: שירות, יעוץ ומה שביניהם
כפשוטו, הביטוי בשפה הצרפתית Arts de la table מתורגם בעברית ל"אמנויות שולחן האוכל", אף על פי שבפועל מדובר בהקשר רחב יותר מאופן סידור כלי האוכל שעל השולחן. זהו מונח טעון תרבותית, היסטורית וכמובן גם מבחינה אסתטית, המשקף את הגישה הצרפתית הייחודית לחיים הטובים, לרמת אירוח, לנימוסי שולחן, לבניית תפריט,...
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: המלצות והרפתקאות בחו"ל
היה אחת הדמויות המובילות בהיסטוריה של תעשיית האירוח והמלונאות. שמו, מהווה עד היום סמל של יוקרה, חדשנות וסטנדרטים גבוהים בתעשייה ההוספיטליטי.
קראו עוד »
photo credit: istockphoto
-
-
קטגוריה: שירות, יעוץ ומה שביניהם
מכירים את הטרנד החדש בישראל של בתי קפה מושקעים ויפים? לא פעם, למרות ועל אף שהבעלים והצוות שנמצאים במקום ואמורים לתת הדגשים בנוגע לשירות איכותני, במציאות הם לא באמת "סופרים" את הלקוח. או הלקוח לא באמת מעניין אותם. אם אתם בעלי בית קפה? שימו לב לעצות שניתן לכם כאן.
קראו עוד »
photo credit: istockphoto
-
-
קטגוריה: שירות, יעוץ ומה שביניהם
ישראלים רבים טועים לחשוב שאנו אלופי העולם בנטוורקינג. הרי אנחנו כל כך חבר'מנים, ישראלים רואים בעצמם אנשים חמים, מקושרים, מעורבבים זה עם זה, כל אחד במדינה יכול להגיע בתוך כמה טלפונים לכל בכיר בצבא, בממשלה או במגזר העסקי, לא כך?
קראו עוד »
-
-
קטגוריה: אירועים והפקות
כשמזמינים אורחים לכל סוג אירוע ובמיוחד במסגרת אירועי חגי ישראל. ביננו...אין כמו החגים כדי לפתח את הקשרים הפנים משפחתיים, חייבים לצאת מתוך שתי נקודות הנחה בסיסיות: ראשית יש לעשות זאת מתוך חדוות האירוח, ומתוך אהבת הזולת. שנית, חוויית האירוח והלוגיסטיקה שעומדת מאחוריה צריכה להיות נוחה, נעימה וכייפת...
קראו עוד »