הבלוג של ארז שטרן

סרטי קולינריה, תשוקה ואהבת האדם דרך האוכל. כשהמטבח עובר מן הצלחת אל המסך, הוא מגלה לנו משהו מעבר לטעמים ולריחות – הוא חושף רגשות, סיפורים, מסורות ויחסי אנוש. סרטי קולינריה – עלילתיים ודוקומנטריים כאחד – הם לא רק תיעוד של תבשילים מהבילים או צילומי תקריב של חומרי גלם כמו נימי שוקולד נמס. סרטי...

כרדיט: ענת ספרן

עבודה עם שף ארז שטרן שווה ומשתלמת. לארז יש את הרזומה, הניסיון והותק בתחום האירועים הפרטיים ובנוסף, הוא מוביל מקצועית את התחום ולכן אליו תפנו כאשר אתם רוצים להזמין שף לאירוע הפרטי שלכם. את ייחודו, תפריטיו, מטעמיו ורמת השירות והפינוק שמציע השף ארז שטרן זוכרים גם הרבה אחרי האירוע עצמו.

photo credit: FreePik

גדלתי בבית שהיה מארח המון. גם בני משפחה וגם חברים. הוריי היו מה שנקרא: פאוור קאפל (power couple). הפעם הראשונה שטעמתי גבינת רוקפור היה בגיל 7 או 8, בבית הוריי כשאירחו בבתינו כמה זוגות חברים, אחרי ארוחת ערב שבת. אימי הייתה מכינה דיפ (מטבל) של גבינה לבנה עם גבינה בסגנון רוקפור (זה היה בשנות ה-80...

יש משהו ברבעון השלישי של ההריון, חודש שישי ועד התשיעי. רגע לפני שהחיים מתחלקים ללפני ואחרי. רגע לפני שזוג הופך לשלישייה (או רביעייה, אם נספור גם את הכלב או החתול). רגע שבו הזמן עוצר מלנשום. רגע שבו הלב נמתח.

icon credit: activesustainability.com

כשף וכמי שמבשל באופן יומיומי, ישנם רגעים במטבח שגורמים לי לעצור. זה קורה כשאני חותך למשל עגבנייה שטעמה מזכיר לי את הילדות, או כשאני רואה ערימת פסולת אורגנית שניתן היה להציל. כאנשי מקצוע בתחום המטבח, כאנשי שירות, כמנהלים ובעלי מסעדות – אנחנו לא רק מגישים אוכל. אנחנו מספרים סיפור.

photo credit: Riedel the wine glass company

יש רגעים שכדאי לעצור בעבורם את הזמן. במיוחד אם מדובר על בין השמשות. הרגע שבו מוזגים יין באיטיות לתוך כוס קריסטל דקה, עדינה שקופה ובמקביל מבריקה. האור נבלע בנוזל האדום, מצלצל באורח אלגנטי בזכוכית הקלה, ויש תחושה כזו שמגיעה מהבטן – שהרגע הזה שייך למשהו אחר. כמעט טקסי.

כרדיט תמונה: לוי יצחק

מכירים את מחירון לוי יצחק? למי שלא מכיר...מדובר על מחירון בלתי תלוי ועצמאי למחירי מכוניות משומשות. מה שנקרא: יד שניה. אמינותו ודיוקו כל כך נחשבים בעיני כלל הסוחרים ברכבים בשוק הישראלי שהוא נהפך לשם דבר, למקצועי ולאוטוריטה בקביעת מחירים לרכבים ומכוניות. יש מי שיקראו למחירון של לוי יצחק: מונופול...

photo credit: Emmanuel Codden

כשאנחנו מדברים על אוכל, אנחנו לא מדברים רק על קלוריות, ויטמינים, מינרלים וערכים תזונתיים – אנחנו מדברים גם על זיכרון. על סבתא עם ההרגלים של אפיית חלה בכל שישי, על סיר ממולאים שמתבשל על הגז, ועל מרק עוף שידענו לזהות רק לפי הריח שכיסה את הבית.

מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר? שרים שואלים אריק איינשטיין ושלום חנוך.... והתשובה של רובינו לא צריכה להפתיע: רובינו בישראל, שותים כוס קפה על הבוקר! אז מבין משקאות הקפה, אספרסו הוא כמובן סוג הקפה הנפוץ ביותר בעולם. האספרסו הינו קפה שחור חזק, בדרך כלל טחון במקום - בבתי הקפה. משקל כל מנה 5.5 גרם אשר...

photo credit: Ekrem Canli

השם "דרך המשי" מעורר מיד דימויים של שיירות נוודים וגמלים (כמו ב"שיר אהבה בדואי" בלחנו של יצחק קלפטר בביצועם של דויד ברוזה ויעל לוי) חוצות מדבריות אין-סופיים, סוחרים סיניים עם מגילות משי עדינות, ושווקים צבעוניים עמוסים בכל טוב של תבלינים, קטניות ופירות יבשים. אך מעבר לרומנטיקה ההיסטורית, דרך המשי...

למרות שלא הכרתי לעומק את סבי מצד אימי (אברהם יחזקאלי) שהלך לעולמו בהיותי בן שלוש, סבתי ואימי – הן אלו, שהצליחו להטמיע בי את רוחו המקצועית ששאפה לשלמות ולמיקוד בעשייה המקצועית. הוא היה לצלמן ירושלמי מוכר וידוע (התמחה בצילום פורטרטים וצמחי ארצנו). כמוהו – כמוני אני מוצא שחשיבות האוכל העולה על...

פוד פורן (Food Porn) היא לא רק הגדרה מילונית לאניני טעם, אלא תופעה ויזואלית שהפכה לחלק בלתי נפרד מהתרבות הקולינרית בעידן המודרני. בעידן שבו כל מנה או ארוחה יכולה להיות כוכבת אינטרנט, בעזרת הרשתות החברתיות.

אחד מהביניינים המהווים את המורשת האדריכלית של העיר ירושלים, הוא מלון פאלאס. מדובר בבניין שנבנה בירושלים בין השנים 1928-1929 על פי תוכניות של האדריכל נחאס ביי. הבניין ממוקם אל מול בריכת ממילא ובית הקברות ממילא בשולי גן העצמאות.

photo credit: beinspired.au

בעשור האחרון יש נטייה לעוסקים בענף ההסעדה והמזון לשאול: לאן פניה של המסעדנות? האם יש עדיין מקום לפורמליות של הפיין דיינינג, או שמא דווקא הקז'ואל דיינינג, סוג ההסעדה הנחשב לכזה שפחות מחייב, משתלט על הצלחת?

מסיבת תה היא אירוע בו המשקה המרכזי המתלווה לכיבוד הוא משקה התה. במקור מדובר על קונספט שמקורו באנגליה הויקטוריאנית. מסיבת תה נערכת לרוב בין השעות שלוש אחר הצהריים עד שש לפנות ערב.

כפשוטו, הביטוי בשפה הצרפתית Arts de la table מתורגם בעברית ל"אמנויות שולחן האוכל", אף על פי שבפועל מדובר בהקשר רחב יותר מאופן סידור כלי האוכל שעל השולחן. זהו מונח טעון תרבותית, היסטורית וכמובן גם מבחינה אסתטית, המשקף את הגישה הצרפתית הייחודית לחיים הטובים, לרמת אירוח, לנימוסי שולחן, לבניית תפריט,...

היה אחת הדמויות המובילות בהיסטוריה של תעשיית האירוח והמלונאות. שמו, מהווה עד היום סמל של יוקרה, חדשנות וסטנדרטים גבוהים בתעשייה ההוספיטליטי.

photo credit: istockphoto

מכירים את הטרנד החדש בישראל של בתי קפה מושקעים ויפים? לא פעם, למרות ועל אף שהבעלים והצוות שנמצאים במקום ואמורים לתת הדגשים בנוגע לשירות איכותני, במציאות הם לא באמת "סופרים" את הלקוח. או הלקוח לא באמת מעניין אותם. אם אתם בעלי בית קפה? שימו לב לעצות שניתן לכם כאן.

photo credit: istockphoto

ישראלים רבים טועים לחשוב שאנו אלופי העולם בנטוורקינג. הרי אנחנו כל כך חבר'מנים, ישראלים רואים בעצמם אנשים חמים, מקושרים, מעורבבים זה עם זה, כל אחד במדינה יכול להגיע בתוך כמה טלפונים לכל בכיר בצבא, בממשלה או במגזר העסקי, לא כך?

כשמזמינים אורחים לכל סוג אירוע ובמיוחד במסגרת אירועי חגי ישראל. ביננו...אין כמו החגים כדי לפתח את הקשרים הפנים משפחתיים, חייבים לצאת מתוך שתי נקודות הנחה בסיסיות: ראשית יש לעשות זאת מתוך חדוות האירוח, ומתוך אהבת הזולת. שנית, חוויית האירוח והלוגיסטיקה שעומדת מאחוריה צריכה להיות נוחה, נעימה וכייפת...

הרשמו לניוזלטר שלנו

לייעוץ ופרטים נוספים

מלאו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו: 050-5852785

לידעתכם אנו משתמשים בעוגיות כדי לשפר את חווית הגלישה באתר שלנו. מעצם הגלישה באתר הנכם מסכימים לשימוש בקבצי עוגיה.