Pin It

כמו בשיר של בילי פול על מפגשים סודיים עם גברת ג'ונס (כאן הבאנו לכם את שירו בגירסה של מייקל בובלה) "קורה משהו ביננו"...we've got a thing going on. את דין מארטין תוכלו לשמוע שר שלכל אחד יש את האחד/אחת בשבילו כדי לאהוב

 

השף - ארז שטרן הוא באמת הפיתרון האולטימיטיבי למפגשים רומנטים. אז בטח תשאלו מהי ארוחה רומנטית? קבלו כמה המלצות של השף ארז שטרן לדברים שהופכים ארוחה זוגית לכזו רומנטית:

ראשית, בואו במצב רוח רומנטי... כמו בשיר של בארי וויט שאומר: את הראשונה שלי, את האחרונה שלי, את הכל בשבילי. כיוון שאם אתם במצב רוח רומנטי, כמעט כל לוקיישן ואכסניה יהיו רומנטים עבורכם. אך ברור ששף פרטי, באווירה ביתית ונעימה, מוסיקה טובה ושרות מפנק יתאים יותר מאשר שוק מחנה יהודה ביום שישי בצהריים. גם מה שאנחנו מכירים כ"חור" באמצע המדבר יכול להיות רומנטי. לכן זה מאוד תלוי בזוג, בזוגיות ובמצב הרוח.
לעומת זאת - על צד השלילה: גם המסעדה הרומנטית ביותר בעולם, עם קיטש של נרות, מוסיקה ותאורה מעומעמת-לא יעשו את העבודה בהצלת המצב-אם הזוגיות שלכם בדיוק בתחתית.

לצעירים האורבנים של היום יש דרישות גבוהות. ולכן היום, מיקום כגון עיירת שיינה פריפריאלית אינה נחשבת כמיקום רומנטי. יש מי שיגידו שרק שף פרטי בתל אביב כמרכז אורבני וקולינרי נחשב. המקצינים יטענו שלא ביקרו במסעדה טובה בארץ מחוץ לתל אביב רבתי. רמת גן מבחינתם, לא יכולה להיות רומנטית והרצליה פיתוח זה לחזור לעבודה (הייטק) מבחינתם.

למרבה הצער אין בארץ מסעדות רומנטיות טובות על הים, אין אף טירה קסומה עם קשתות וספות קטיפה. לכן מבחינת נוף, מה כן יש לנו פה? יש מעט מאוד מקומות לאירועים קטנים וייחודים עם נוף פסטורלי ושקט. ויש שפים ייחודיים כמו השף ארז שטרן שמקפיד על בחירת מיקום ועל עיצוב מושלם לרומנטיקנים שביננו. הקסם של מבנים הוא לוא דווקא בלוק הראשוני שלהם שפועל היטב על נפש רומנטית ורגשנית. לפעמים צריך אורך רוח והמתנה לבלתי צפוי. לדיסונאנס בין הבחוץ לבפנים.

עיצוב אין עוררין על כך שמסעדה קטנה עם קירות ורצפות מקושטים ושנדליירים על התקרה, תהא יותר רומנטית מהבאז של מסעדת ענק במבנה הייטקי באזור תעשיה. צבעים חמים ונעימים של חום, אדום, כתום, צהוב חם. יחד עם רהיטי עץ, כל אלה ואור נרות - תמיד עושים את העבודה. אך היזהרו מאפלוליות יתר. הרי אתם רוצים לראות גם את מה שאתם אוכלים. לכן, אל תתביישו לבקש להגביר את התאורה.

התלבשו היטב ובהתאמה למזג האויר. שוכני ההרים בהגיעם למרכז הארץ מתלוננים על החום והלחות. המלצתנו: ליבשו בשכבות. כיוון שלהיסחב ולהוריד שכבות קל יותר מאשר להזיע ולהתלונן. לתל אביבים שביננו העולים ירושליימה: שימו איתכם באוטו איזה סוודר קל או מעיל דק (כמו בעונות מעבר). היובש והקירירות במרום ההרים בלתי נסבל לפעמים. עדיפה אלטרנטיבת הוספת ביגוד מאשר קיפאון. לגבי המה: נשים עם חולצת מחשוף מחטבת (the bigger the better). גברים: חולצה מכופתרת ומגוהצת. אם אתם בקטע ובעלי טעם-אז הוסיפו איזה ז'קט מהודר. רוצים כמה טיפים לתיחזוק הפנים? קבלו מאיתנו את ההמלצות החמות לטיפוח הפנים לפני שאתם בכלל חושבים להציע לבחורה

סביבה וסועדים נוספים תלויים בסוג הזוג, כי לא כל אחד אוהב לסעוד לבדו. אם אתם זוג טרי אז חוויה רומנטית סוליקו עם שף פרטי (כמו השירות של השף ארז שטרן) יכולה לעבוד עבורכם בה השף יעביר לכם את הערב בשיחה ובעיניין רב. לעומת זאת, אם אתם זוג ותיק שחוגג יום נישואין כסף או זהב, וצריך מעט אינטראקציה עם עוד חברים ומשפחה מסביב, אז השף ארז שטרן ידע לתת לכם את הפיתרון לאירוח המושלם.
לתפריטים שהשף ארז שטרן יכול להציע, תפקיד חשוב ביצירת אווירה רומנטית וחושנית. וזה בין השאר, תפקידו של השף - ארז שטרן. אשר ביחד עם לקוחותיו בונה תפריט ע"פ צורכיי כל אחד ואחת. בחרו במנות קלילות ועדינות ככל שניתן (כדי לא ליפול שדודים מיד עם היכנסכם למיטה), המנעו מכל מה שנתקע בין השיניים. מכל מה שמותיר ריח חזק בפה. ומכל מה שמטפטף או מתפורר בעת האכילה. מה כן? מנות קטנות ואסתטיות, שיגרו את כל החושים, טעמים מרגשים, שילובים הפוכים, טקסטורות מעניינות ואולי אפילו מטבח פתוח שניתן לראות את העשייה, ההכנות והצילחות לנגד עיניכם. לשף ארז שטרן מספר לוקיישנים רומנטים להשכרה איתם הוא עובד באיזור גוש דן. והם משמשים כאלטרנטיבה אופציונאלית לאירוח רומנטי במידה והלקוח לא מעוניין לארח בביתו את השף. שאלו אותו על המלצותיו והוא ישמח לתת לכם מנעד רחב.

שירות בכל ארוחה אך במיוחד בכזו רומנטית, חייב להיות מלצר או איש שירות מקצועי ואדיב כיוון שללא אותה מקצועיות ואדיבות גם המסעדה הרומנטית בעולם והאוכל הטעים ביותר לא יספקו חוויה רומנטית מושלמת. מלצר טוב יכול לסייע ליצירת חוויה רומנטית, בעוד שמלצר רע יכול להרוס את הערב.
איש שירות טוב (וזה גם יכול להיות השף בעצמו), שיודע את עבודתו כהלכה: החל מהברכה הראשונית, הג'סטות הקטנות של עזרה לאישה בהושבה לשולחן, שימוש בפירורן (סרגל מתכת קטן מלקט פירורים) לשולחן, מצוייד ביעה פלסטיק קטן, מושיט מגבון לח ברגע הנכון או מוזג יין על פי הספר.

אלכוהול ויין טוב מהווים אלמנט חשוב בארוחה רומנטית. אלכוהול הוא מלווה, לא מטרה! ודאי שלא מטרה רומנטית! לכן שתו במתינות ומתוך מחשבת תחילה. וזיכרו תמיד: אין שותים אלכוהול על בטן ריקה, על אחת כמה לא בתחילת הערב אלא בליווי מתאבנים. אם אתם מרגישים שאתם חייבים ללמוד עוד על יין ואלכהול בטוח תשמחו לדעת שאנחנו מציעים גם סדנאת האלכוהול, בין שאר הסדנאות שאנחנו מעבירים. רוצים לדעת עוד? השאירו לנו הודעה כאן למטה או התקשרו ישירות 050-5852785