Pin It

אנחנו חיים בעולם שטוח מלא בהצעות ותחרות עם שפע של מאכלים שונים ומזונות שקורצים מכל עבר. המגוון של מטבחי העולם – גם הוא רחב. החל ממטבחים אירופאים כמו הצרפתי והאיטלקי המשך במטבחי אסיה המרובים ועד למטבחי דרום אמריקה המאופיינים.

הייחוד של מדינת ישראל בהקשר הקולינארי הוא שבשני העשורים האחרונים התפתח פה מטבח של כור היתוך, שהמיוחד בו הוא עצם קיבוצם של יהודים רבים (אירופאים-הנחשבים אשכנזים או עולי מדינות המגרב ומדינות המזרח הקרוב-הנחשבים ספרדים או כאלה מעדות המזרח) שהביאו כל אחד את המטבח שלו ונוצר מעין שילוב מיוחד במינו הכולל גם את המטבח הפלסטינאי המקומי. את אותו שילוב מיוחד ניתן לראות כמעט בכל בית ובכל מסעדה בישראל.
למרות הגיוון הרב הזה, משום מה אנחנו יכולים לראות שדווקא בישראל אין מספיק דגש על אוכל בריא, והיחס לאוכל שכזה החל להתפתח ולצבור תאוצה רק בשנים האחרונות כמגמה בין לאומית. ומכיוון שישראל נתברכה בשפע של פירות וירקות טריים וזמינים בשווקים, אין פלא שנהפכה במקביל למעצמה בכל הקשור במטבח הטבעוני.
עם זאת, למרות הצורך והרצון לשמור על תזונה בריאה, הרבה יותר קל להתפשר על אוכל מהיר או על מסעדות שלא מקפידות על הבריאות. רבים מאיתנו חיים את החיים סביב השעון כשאנו נעים בין עבודה למשפחה ולפעמים הדרך הפשוטה ביותר היא לקנות מה שזמין וזול. בדרך כלל הדברים הבריאים באמת הם או זולים ופשוטים מאוד כדוגמת פירות וירקות שזמינים, או יקרים ומורכבים. למזלנו, אנחנו נמצאים בעולם שמתפתח כל הזמן וניתן לראות שיפור מהיר בתחום הקולינריה. פתרונות קולינריים רבים נוצרים כדי למלא את צורכיהם של הצרכנים. ניתן לראות מתכונים חדשים שנוצרים על ידי מוחות מבריקים ואף תוכניות הבישול בטלוויזיה עוזרות לנו לפתח את עצמנו באופן קולינרי ולהרחיב את הידע, היכולת והניסיון שלנו כצופים.
השף ארז שטרן מתמחה במבחר פתרונות קולינריים. כך שאם אתם באמת רוצים לפנק את עצמכם, אתם בטוח יכולים לבחור במנעד שירותיו של השף ארז שטרן על הפתרונות השונים שהוא מציע:
• נתחיל באוכל זמין ומהיר עם מבחר מגשי אירוח ברמה גבוהה ואוכל מוכן בחנות המשלוחים.
• נמשיך בסדנאות שהוא מציע על המגוון הרחב שלהן (הן סדנאות ע"פ מטבחים לאומיים והן סדנאות נושאיות).
• ואם כבר בסדנאות אנחנו מדסקדים, לשף ארז שטרן יש גם מספר הרצאות שהוא נותן בתחומים המשיקים לחוויה, לשירות ולענף המזון וההסעדה.
• בעוד המוצר העיקרי מבין שירותיו השונים הוא שף פרטי. מה זה אומר שף פרטי? זה אומר שהוא – באופן פיזי – מגיע מחד לבית הלקוח לאירוע משפחתי/אישי פרטי ומאידך מציע גם לוקיישנים שונים ברחבי גוש דן כמיקום אלטרנטיבי לאירוע ביתי מצומצם. בשניהם הוא משמש כפרסונה המרכזית בחוויה הכוללת עבור כל אירוע מיוחד (זה שהשף ארז שטרן משמש כפרסונה מרכזית באירוע, לא אומר שהוא גונב את ההצגה לחוגגים עצמם).
השף ארז שטרן הינו בעל מקצוע שעבר לימודים והכשרה במיטב בתי הספר והמסעדות בהן עבר סטאג'ים (כחלק מלימודיו), חקר את העולם הקולינרי כדי ללמוד מהטובים ביותר בתחום, חיפש איך להתקדם ולהתפתח ולמד מהניסיון הרב שצבר. כשהעיסוק המרכזי באוכל כמעט יומיומי, ארז פשוט למד והפנים (ולכן – גם יודע) איך להתמודד עם אתגרים קשים בתחום האירועים הקולינריים על רבדיו השונים.
שפים בכלל וישראלים בפרט יודעים לחשוב מחוץ לקופסא ולמצוא פתרונות קריטיביים לצרכים משתנים של לקוחות שונים וכך גם אצל השף ארז שטרן שיודע למצוא פתרונות קולינריים טובים לכל מטרה, בין אם בעל האירוע רוצה הגשת אוכל בצורה אישית וחמימה בארוחת ערב רומנטית עבור זוג סועדים ובין אם מדובר במגוון אירועים גדולים יותר ויש צורך לספק מגוון רחב של מטעמים למספר רב של מוזמנים. הפתרונות הקולינריים באים לידי ביטוי בטעם של האוכל, בהכנת האוכל (בד"כ מדובר במטבח פתוח) לנגד עיניהם של המוזמנים. בכמויות הנכונות ובהגשת האוכל בחכמה רבה בהתאם לצורך (כלומר שיטות ההגשה השונות).
אין ספק שלאורך כל שנות הניסיון שלו – השף ארז שטרן – הנחשב לאחד המוכשרים בתחומו, והוא רותם את צוותו בכדי לייצר חווית משתמש ללקוחותיו באופן העילאי ולראייה תמצאו את לשונית ההמלצות המספרת על למעלה מ-16 שנות ניסיון של הגשת אוכל על ידי השף ארז הנעשית על הצד הטוב ביותר. כמעט בכל אירוע לקוחותינו שמים דגש בהמלצותיהם הן על האוכל המוגש בפניהם והן על החוויה הקונילרית העוטפת אותם לאורך כל הארוחה, ובכך עושים רושם טוב ללא ספק על המוזמנים שלהם. בסטודיו שף – ארז שטרן אנחנו מקפידים שהדברים יהיו מתוכננים נכון והיטב ולכן רמת הביצוע של השף ארז נחשבת מן הגבוהות בשוק השפים הפרטיים ובכלל בתחום המזון. השף ארז שטרן מקפיד על כל פרט קטן כאילו היה הפרט החשוב ביותר וללא ספק רואים את זה בתוצאות. זה מה שמבדיל את השף ארז שטרן משפים מקצועיים אחרים.